+37065535032

Prieskoniniai (m.p)

Prieskoniniai augalai jau nuo senų laikų vartojami valgiams paskaninti. Prieskoniniuose augaluose yra įvairių eterinių aliejų, mineralinių medžiagų, vitaminų. Daugelis jų plačiai vartojami mėsos, žuvies, daržovių konserų pramonėje, konditerijoje, įvairiems gėrimams arotimatizuoti, farmacijoje, parfumerijoje.Prieskoniniai augalai skirstomi į vienmečius ir daugiamečius. Vienų prieskoninių augalų vartojami žali ir džiovinti lapai, jauni ūgliai, kitų – sėklos, trečių – šaknys.Džiovinimui prieskoninių augalų žolė pjaunama prieš žydėjimą arba pradėjus žydėti, tuo metu jų lapuose būna sukaupę daugiausiai eterinių aliejų.

  • Rodoma

Pasirinkti savybes This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
0.60

Bazilikas Genvese formuoja didelius tamsiai žalius lapus. Labai derlingas, tinkamas šviežiam vartojimui ir perdirbimui

Pasirinkti savybes This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
0.60

Bazilikas Rosie – vienmetis augalas, formuojantis tamsiai violetinius lapus, pasižymi itin stipriu aromatu. Tinkami auginti vazonėliuose, lauke arba šiltnamyje. Galima vartoti šviežius, šaldyti arba džiovinti.

1 2
Call Now Button